Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

 


Szeretettel várjuk!


 
-
 
Vásárlás

 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok 
Galéria

töltödés

 

 

Floridai látogatás

Közlemény a Panoráma Világklub vezetőinek a floridai magyarság körében tett látogatásáról


Az elmúlt hetekben az USA Florida államának számos települését, városát felkerestük, s találkozhattunk az ott élő magyarság számos közösségével, vezetőivel és tagjaival. Utunk során megismerkedtünk, Sarasota, Bradenton, Venice, Orlandó, Daytona Beach, Delray Beach, Fort Lauderdale, Miami magyar közösségeivel, jelentősebb személyiségeivel, tevékenységükkel, programjaikkal.

Hármas célja volt utunknak:

  • a XVIII. évfolyamába lépett American Hungarian Panorama magazin számára riportok, interjúk készítése, a lap munkatársi kapcsolatának erősítése;
  • a mintegy félezer életrajzot, pályafutást tartalmazó Magyarok a nagyvilágban című könyv új, bővített kiadásához újabb portrék, információk gyűjtése;
  • az öt kontinens mintegy nyolcvan országát, államát átölelő 185 Panoráma Világklub programjainak bemutatása, kapcsolatainak bővítése és a VI. Magyar Világtalálkozó meghívójának átnyújtása.

Megerősített bennünket ez az út abban a hitben, hogy az amerikai magyarság egyik új szerveződési iránya Florida felé tart, Sarasota-Venice és Miami központokkal. Az itt élő magyarság létszáma egyre nő, feltétezhetően meghaladja a százezret, közösségei gyarapodnak, programjaikon olykor a három évestől a kilencvenhárom évesig, négy generáció együtt van jelen. Meggyőződtünk arról, hogy az ott élők közösségei, kiváló személyiségei értékes munkájukkal, áldozatos és önzetlen erőfeszítéseikkel sokat tesznek a magyarság jó hírnevének erősítéséért, a magyarság kultúrájának, hagyományaink megmaradásáért. Köszönetünk jeléül  néhányuknak átnyújtottuk a Panoráma Világklub díszokleveles elismerését, kifejezve nagyrabecsülésünket.

Munkánkhoz nagy segítséget kaptunk az ott élő közösségek vezetőitől, az áldozatos munkát végző kiváló emberektől. Köszönjük fáradozásaikat, segítségüket, közreműködésüket!  Adjon a Jó Isten erőt, egészséget hogy e nemzetépítő munkát minél többen és szélesebb körben sokáig végezhessék!

 

Dr. Tanka László és T. Fehér Iréne, a Panoráma Világklub vezetői

 

 

 

© 2003-2016 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok