Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 18., Budapest – Meghívó
 
 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 28., Tápiószentmárton – Meghívó


Szeretettel várjuk!


 
Vásárlás


 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok

 
Galéria

töltödés

 

 

Egy a nemzet – a Panoráma Világklub és Magyar Világtalálkozók képes története

Egy a nemzet

– a Panoráma Világklub és Magyar Világtalálkozók képes története

Huszonöt évvel ezelőtt indult útjára az a kezdeményezés, amely azóta is csaknem egyedülálló a magyar civiléletben. A Panoráma Világklub 95 országot behálózva, 253 tagtársklubbal a „határtalan összefogás értékeinkért” jelmondat szellemében a Kárpát-medence és a világba szétszóratott magyarságot fogja össze. Ebbe nyújt betekintést dr. Tanka László írásával és összeállításában a most megjelent, mintegy 900 színes képet és sok ismeretet tartalmazó A/4-es formátumú, kemény borítójú 150 oldalas könyv.

Néhány a  rendezvények közül, amiről a képeskönyv mesél: a világtalálkozók lélekemelő Díszünnepségei; a megépített Világfalu eseményei;  „Ezer torokból ...” a legnépszerűbb népdalok, magyarnóták, örökzöldek; kirándulások Erdélytől Svájcon át Ausztráliáig; a néphagyományokat felelevenítő Falusi lagzi; a színpompás Magyar Világbálok; a Magyarsághíd-konferenciák; a test-lélek-szellem egységét hirdető Egészség Fórumok, életmód-táborok; a hírességeket felvonultató Joó-talkshow; a kétszáz alkotó közreműködésével készült Világok virága festmény s a Nívó VilágGaléria;  a gasztronómiánk értékeit reprezentáló „A magyar konyha világnapja”.  A könyv értéktár fejezetében  áttekinthetjük a rendezvényeken fellépők, előadók neveit, a kitüntetettek és a társklubok listáit, a Világklub szervezeti felépítését és Alapokmányát.

A számok önmagukért beszélnek: tízezrek jártak az eddig megrendezett Magyar Világtalálkozókon, a Panoráma Világklub eseményein, ahol több ezren léptek fel,  mutatkoztak be. Húsz éven át több ezer cikk látott napvilágot a külhoni magyar életről a Panoráma újság hasábjain, s szintén e témakörben mintegy félszáz életrajzi könyv jelent meg.

Olyan olvasmány ez a képes könyv, amely közelebb hozza az olvasóhoz nemcsak az elmúlt évtizedek felejthetetlen és lélekemelő élményeit, hanem az egyetemes magyar kultúránk értékeit is. A könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül, csak a kiadótól közvetlenül, illetve a nyitott hazai és a külföldi könyvbemutatókon vásárolható meg 6000 Ft-os áron. (vilagklub@vilagklub.hu, +36/20-928-0088).

  

© 2003-2023 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok