Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 18., Budapest – Meghívó
 
 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 28., Tápiószentmárton – Meghívó


Szeretettel várjuk!


 
Vásárlás


 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok

 
Galéria

töltödés

 

 

Méltó megemlékezés Csapó Endre ausztráliai magyar íróról, a nemzeti publicisztika legnagyobb alakjáról a Panoráma Világklubban

Méltó megemlékezés Csapó Endre ausztráliai magyar íróról, a nemzeti publicisztika legnagyobb alakjáról a Panoráma Világklubban

Méltósággal, munkásságának ismertetésével és írásainak máig érvényes üzeneteivel  emlékeztek Csapó Endre ausztráliai magyar íróra  november 11-én, Budapesten, a Panoráma Világklubban, a főszerkesztő születésének 100. évfordulója alkalmából. A Joó Géza és  Nagyváradi-Kis Anna műsorvezetésével zajló esemény kezdetén Csapó Endre 2018-as video üzenetét nézhették meg a jelenlévők, majd dr. Tanka László, a rendezvény főszervezője és a tízkötetes Csapó életműsorozat kiadója  méltatta az író munkásságát és beszélt a hozzá fűződő kapcsolatáról, valamint a most megjelent legújabb könyvről, Boling Lúcia  ausztráliai magyar „A sár lemosódik, az arany marad” című könyvről. Ezután  Molnár Pál, a Kossuth Rádió Vasárnapi Újságjának volt főszerkesztője, a Balassi Kard Művészeti Alapítvány elnöke emlékezett Csapó Endre kitüntetésének körülményeire, s az íróval való személyes ismeretségére. Majd Kardos Béla, ausztráliai magyar közéleti vezető, Márffy Attila, az ausztráliai Magyar Élet hetilap tulajdonosa és Georg Albrecht Németországban élő újságíró levelét olvasták fel.

Ezután került sor Kasza Marton Lajos költő, a Kanadai Magyar Írószövetség örökös elnökének előadására, amelyet követően dr. Tanka László átadta részére a X. Magyar Világtalálkozó alkalmából odaítélt „A Világ Magyarságáért” című kitüntetést. A konferencia további részében dr. Bába Szilvia  Phd diaszpóra-kutató, a Duna Művészegyüttes igazgatója, majd Tarics Péter felvidéki író, újságíró és B. Szabó Péter író, költő, a Svájci Magyar Írók Köre elnöke beszélt Csapó Endre munkásságáról, a hozzá fűződő személyes kapcsolatokról.

A konferencia záró részében a hallgatóság köréből többen szót kértek, s felelevenítették  a Csapó Endrével kapcsolatos élményeiket, majd a több mint két órás lélekemelő rendezvény állófogadással ért véget.

A rendezvényt az interneten élőben közvetítette Streit Gábor Bor csatornája, valamint elkészült  a KissFilm Stúdió filmje is.

Szöveg és képek: Czuh János
© 2003-2023 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok