Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

AJÁNLÓ A PANORÁMA
VILÁGKLUB
MÁSODIK FÉLÉVI
RENDEZVÉNYEIBŐL
Idén megtartjuk
a X. Magyar Világtalálkozó
rendezvénysorozatát
Bővebben...


Szeretettel várjuk!


 
-
 
Vásárlás

 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok

 
Galéria

töltödés

 

 

főoldal

-home-box-1

Szeretetteljes Karácsonyt és Örömteli

Új Évet kíván a Panoráma Világklub csapata!Valaki vigyáz rád
    (Kattintás után meghallgatható)

Áldott  Ünnepeket! Athbhliain Faoi Mhaise! Frohliche Weihnachten! Sarbatori Fericite! Joyous Solstice! Mele Kurisumasu!  Mele Kalikimaka! Merry Christmas! Happy Hanukkah! Pari Dzounount! Happy Holidays! Veseli Vanoce! Feliz Navidad! Joyeux Noel! Bom Natal! God Jul! Cheers! Happy New Year! Chag Sameach! Boas Festas! Gut Yontif! Iyi YIllar! Wesolych Swiat! Velelykh Svyat! Season's Greetings! Gung Hay Fat Choy! Felican Jarfinon! Joy to the World! Stastny Novy Rok!


A
Panoráma Világklub bemutatása

 A Panoráma Világklub egy világméretű, értékalapú, harmonikus együttműködésen alapuló, baráti civilszerveződés. Amely – egyfajta szellemi hídként – az elmúlt másfél évtizedben kapcsolatait egyfelől a Kárpát-medence magyarsága és a világba szétszóratott honfitársaink között szervezi, másfelől megszólítja és bekapcsolja a Világklub-hálózatba Magyarország és a magyarság iránt rokonszenvet érző, érdeklődő, barátságot ápoló idegen népek, nemzetek fiait is.
 
 
2021-ben a világ öt kontinensének 95 országában (államában, régiójában) eddig összesen 253 Társklub jött létre, Magyarországon 91, határain kívül 162 klub alakult. Közülük időközben néhányan megszűntek, átalakultak, illetve működésük szünetel. Fórumaikon, rendezvényeiken  a magyar értékek és teljesítmények közvetítése, Magyarország jó hírnevének erősítése a cél. Kiemelt eseményük az évenkénti Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozata, amelyen közéleti-, művészeti- és civilelismerések is átadásra kerülnek.

 

AJÁNLÓ A PANORÁMA VILÁGKLUB MÁSODIK FÉLÉVI RENDEZVÉNYEIBŐL

Megtartjuk a X. Magyar Világtalálkozó
rendezvényeit

Vidéki események Kovácsvágáson, Nicken, Nyársapáton – Trianoni emlékút négy országban – Irodalmi fórum, záró rendezvény Budapesten

A Balatonon kezdtünk, Borsodban és Győr-Moson-Sopron- megyékben és a négy országot érintő trianoni emlékúttal folytatjuk, majd Nyársapát ad helyet a konyhavilágnapnak; Budapesten  irodalmi fórumot tartunk a 100 éves ausztráliai publicista, Csapó Endre tiszteletére, s a Stefánia Palotában egy zenés, táncos esttel zárulnak a programok.

A járvány miatt az elmúlt egy évben két alkalommal is elhalasztottuk a X. Magyar Világtalálkozó tervezett rendezvényeit, sok nehézséget okozva ezzel szervezőknek, fellépőknek és az érdeklődő közönségnek, de most úgy tűnik levonulóban a járványveszély, s lehet tervezni a programokat.  Alkalmazkodva az új helyzethez a Szervezőbizottság úgy döntött, hogy megtartja valamennyi tervezett rendezvényt, de nem beszűkítve két hétre, ahogyan eredetileg lett volna, hanem, ahogyan a lehetőségek engedik az év második felében: a szervezők, a fellépők és a helyszínek egyeztetésével a számukra kedvező időpontban és helyszínen kerülnek, teljes járványügyi biztonsággal sorra az események.

A tervezett Társadalmi Párbeszéd Fórum  még a múlt év őszén sikeresen lezajlott, betartva a járványügyi szabályokat került sorra a Magyar Tudományos Akadémián, a KEP rendezésében. A népes előadógárda közreműködésével megrendezett eseményen jelen volt Potápi Árpád, a Miniszterelnökség  nemzetpolitikai államtitkára, s dr. Tanka László, a Magyar Világtalálkozó elnöke is.

Az idei rendezvények sorát Balatongyörök nyitotta, ahol immár hagyományosan június végén, több mint félszáz résztvevővel tartották meg a Valóra váltott egészség című egészségtábort, amelyen a kiváló előadások és kirándulások, túrák és tornák  mellett jutott idő bőven a balatoni fürdőzésre is, a résztvevők ingyen belépőt kaptak a györöki strandra.

Július 31-én, szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kovácsvágás település ad otthont a vidék napja eseményeinek, amely egy helyi megemlékezéssel, néhai dr. Hoffmann Imre altábornagyra történő emlékezéssel veszi kezdetét, majd a Történelmi Emlékparkban dr. Tanka László, a Panoráma Világklub alapító elnöke mond ünnepi beszédet és Sándor Endre polgármesterrel együtt átadják a Karitatív Béke-díjat dr.Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő részére. Az ezt követő vacsorával egybekötött szórakoztató műsorban, Joó Géza műsorvezetésével  fellépnek a Panoráma Világklub vendégművészei, Nógrádi Tóth István, Tolnai Mari, Kovács Krisztina és Tolnai Judit előadóművészek, s ugyancsak ezen ünnepség keretében kerül sorra a Panoráma Világklub Hegyközi Társklubjának megalakulására, Sándor Endre elnöki megbízatására, Ambriskó László, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyek Világklub-elnök közreműködésével. A program a hegyközi pincék meglátogatásával zárul.

Augusztus 7-én indul útjára a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából szervezett, többször is elhalasztott 9 napos kirándulás a Kárpáteurópa Utazási Iroda szervezésében,- Nagy körút a történelmi Magyarországon -  amelynek során a csoport tagjai felkeresik az elszakított területek jelentős részét. Ennek során a Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék magyar lakta településeire látogatnak, megtekintik a természeti, történelmi nevezetességeket, idegenforgalmi érdekességeket, találkoznak az ott élő magyarság képviselőivel.

Augusztus 20-22 között a Vas megyében található Nick településen kerül sorra a Rábamenti Kulturális és Gasztro Fesztivál három napos rendezvénysorozata, Kerekes György, a Nyugat-Magyarországi Regionális Társklub elnöke és csapatának szervezésében. Az ingyenes rendezvénysorozat  a Szent Anna templomban augusztus 20-án megemlékezéssel veszi kezdetét, ezután az erdélyi Balánbányai Egyeskő Művészeti Tábor kiállítását nyitja meg Csorba József polgármester, majd a Kajárpéci Vizirevű előadására kerül sor, végül borkóstolóval zárul a nap.

Másnap, augusztus 21-én a szabadidős programok zajlanak a Rába folyó partján található a Nicki Műgátnál, itt rendezik meg a Halételek Főzőversenyét, amelynek védnökei a Panoráma Világklub által alapított VIGASZ (A Világ Magyarságának Gasztro Szövetsége), vezetői: Vér János elnök és Ambrozi Zoltán alelnök. Ezt megelőzően kezdődik, ifjúsági és felnőtt kategóriában a horgászverseny, majd Hal és bor címmel a Soproni Taste Vino vinotéka bemutatóját élvezheti a közönség. Bemutatkoznak a Kenyeri Hagyományőrzők, vendégük lesz a világbajnok íjász, távlövő, Mónus József, s bemutatja csikós programját Buck Viktor. Szó esik majd a Magyar Világtalálkozó 10 évéről is, dr. Tanka László elnök és Joó Géza alelnök közreműködésével, s bemutatásra kerül a győri származású ausztrál-magyar honfitársunk, Boling Lúcia most megjelent életrajz regénye  „A sár lemosódik, az arany marad” címmel. Ugyancsak e rendezvény keretében megalakul a Panoráma Világklub 252. társklubja, s itt kerül átadásra az Összefogás a magyarságért Díj Kerekes György részére. A  napot a rendőrkutyák bemutatója és a Nicki Tűzoltók műsora,majd a retro-buli zárja Kézművesek utcája, arcfestés,póni lovaglás, lovaskocsizás, légvár, homokfoci, strand röplabda bajnokság, íjászat – és még sok egyéb várja a közönséget. Augusztus 22-én, a záró napon szabadidős, fakultatív turisztikai programokat kínálnak rendezők.

Szeptember 18-án, szombaton a Cegléd melletti Nyársapát község Szarka Kúria Rendezvényparkjába várnak mindenkit itthonról és határon túlról a  „Magyar Konyha Világnapjára”, amelyet immár negyedszer rendeznek meg a X. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozata keretében. A cél: bárhol is élnek a magyarok, ezen a napon a magyar asztalra, magyar alapanyagokból, magyar étel kerüljön! A Rendezvényparkban a mintegy félszáz  – köztük határon innen és határon túlról érkező-  főzőcsapatok részvételével megkezdődik az ételfinomságok készítése, a főzőverseny, amelynek rangos zsűrije - elnöke Vitéz Komlósi Mihály séf, a Bács-Kiskun Megyei Világklub társelnöke lesz. A főzőverseny  csapatainak egy része részt vesz abban a versenyben, amelyet a Panoráma Világklub Gasztro Fóruma  Nagy-Magyarország ételkülönlegességeinek elkészítésére hirdetett meg.   A védnökséget Kis Miklós, Nyársapát országszerte ismert, népszerű polgármestere, valamint az ötlet kezdeményezője: dr. Tanka László, a Magyar Világtalálkozó és a Panoráma Világklub elnöke vállalta. A szakmai háttérről a Vér János, a Világ Magyarságának Gasztro Szövetsége (VIGASZ) elnöke és Ambrózi Zoltán alelnök  vezette csapat gondoskodik,akik számos gasztronómiai rendezvénynek, főzőversenynek, fesztiválnak tapasztalt szervezői.

A rendezvény keretében Turul-szobrot avatnak a központi téren, s a színpadon déltől éjfélig szól a zene, az ének, a zene. Sztárvendég a messze földön híres, népszerű operett páros: Tóth Éva és Leblanc Győző, fellépnek a többi között: Kovács Krisztina, Szegedi Csaba, Szekeres Viktória, Tolnai Júdit, Nógrádi Tóth István, Farkas Annamária, Ajtai Marika, Suták Ferenc, Sztruhala József, Strabán Anna, Ráduly Timea, Rácz Attila és népi zenekara, a Viktória Énekstúdió növendékei és Nyársapát Népdalköre. Lesz retro-diszkó és mulatós zene, s a végén utcabál. Közben sor kerül a nyársapáti első osztályosok fogadalomtételére, a település legjobb sportolóinak kitüntetésére és a virágos, rendezett kert, utca díjak átadására. Mindenkit szeretettel várnak a rendezők, s a felnőtteket egy kupica pálinka kóstolóval invitálják.

November 11-én Budapesten, az OKISZ-székház ad otthont a „Határon túli irodalom” című fórumnak, amelyen most kiemelt szerep jut az  Ausztráliában élt főszerkesztőnek, Csapó Endre publicistának, aki  éppen 100 évvel ezelőtt ezen a napon született.

December 11-én Budapesten a Stefánia Palota Regiment Éttermében lesz, immár hagyományosan   a Panoráma Világklub évzáró zenés-táncos rendezvénye.

A rendezvényeken átadásra kerülnek a Magyar Világtalálkozó elismerései is: A Világ Magyarságáért közéleti és kulturális cím, az Összefogás a Magyarságért Díj  és a Karitatív Békedíj.

A Szervezőbizottság bízik abban, hogy ezúttal az egészségügyi helyzet nem szól közbe, és sikeresen megrendezésre kerül a X. Magyar Világtalálkozó gazdag rendezvénysorozata. (A rendezvények előkészületeiről és a részletes programokról folyamatosan lesz tájékoztatás a www.vilagtalalkozo.hu és a www.vilagklub.hu honlapokon és a facebookun, a hírlevelekben.)

 


 
-home-box-2

Hírek, események

 

 
-home-box-3

Legújabb társklubjaink

253. A Panoráma Világklub Rába-parti Társklubja.
Alakult: Győr-Moson-Sopron 
megye, Nick. 2021. augusztus 21. Társelnökök: Tóth Miklós és Tóth Pájter Andrea.

252. A Panoráma Világklub Hegyközi Társklubja
Alakult: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Kovácsvágás. 2021. július 31. Elnök: Sándor Endre.

251. Panoráma Világklub Tokaj-Zemplén Hegyvidéki Regionális Társklubja
Magyarország, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Makkoshotyka. 2021. március 15.
Elnök: Kulcsár József. Alelnök: Kerekes György.

250. A Panoráma Világklub Nyársapáti  Társklubja
Alakult: Magyarország, Pest megye, Nyársapát. 2019. november  4. Tiszteletbeli elnök: Kis Miklós. Elnök: Szőke Piroska.
249. A Panoráma Világklub Ada Térségi Társklubja
Alakult: Szerbia, Délvidék, Ada. 2019. szeptember 28. Elnök: Mészáros Béla. Magyarországi társelnök: Vér János.
  248. A Panoráma Világklub Balmazújvárosi Társklubja
Alakult: Magyarország, Hajdú-Bihar megye, Balmazújváros. 2019. szeptember 21. Elnök: Molnár Beáta.
  247. A Panoráma Világklub Bögözi Társklubja
Alakult: Erdély, Hargita megye, Bögöz. 2019. április 9. Tiszteletbeli elnök: László Emma. Elnök: Pál Tamás. Magyarországi társelnök: Szilágyi Árpád.
246. A Panoráma Világklub Hajósi Társklubja
Alakult: Magyarország, Bács-Kiskun megye, Hajós. 2019. február 20. Elnök: Komlósi Mihály.
245. A Panoráma Világklub Tiszapéterfalvi Ifjúsági Napsugár Társklubja
Alakult: Ukrajna, Kárpátalja, Tiszapéterfalva. 2019. január 21. Elnök: Kokas Erzsébet. Magyarországi társelnök: Pörneki András.
244. A Panoráma Világklub Tiszaújvárosi Társklubja
Alakult: Magyarország, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Tiszaújváros. 2018. november 26. Elnök: Tógyer Gyula.
243. A Panoráma Világklub Balassagyarmati Társklubja
Alakult: Magyarország, Nógrád megye, Balassagyarmat. 2018. november 17. Elnök: Ónodi Krisztián.
242. A Panoráma Világklub Tarpai Társklubja
Alakult: Magyarország, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tarpa. 2018. október 22. Elnök: Szécsi Szabolcs.
241. A Panoráma Világklub Komáromi Társklubja
Alakult: Magyarország, Komárom-Esztergom megye, Komárom. 2018. szeptember 20. Elnök: Turi Győzőné.
240. A Panoráma Világklub Ceglédbercel Térségi Társklubja
Alakult: Magyarország, Pest megye, Ceglédbercel. 2018. augusztus 19. Elnök: Kiss Mihály.
239. A Panoráma Világklub Hajdúbagosi Társklubja
Alakult: Magyarország, Hajdú-Bihar megye, Hajdúbagos. 2018. július 15. Elnök: Sorosánszki Jánosné.
238. A Panoráma Világklub Nagylóci Társklubja
Alakult: Magyarország, Nógrád megye, Nagylóc. 2018. május 20. Elnök: Péter Gábor.
237. A Panoráma Világklub Nyírmártonfalvi Társklubja
Alakult: Magyarország, Hajdú-Bihar megye, Nyírmártonfalva. 2018. március 15. Elnök: Nyári Istvánné. Alelnök: Nyári István.
236.A Panoráma Világklub Kakucs Térségi Társklubja
Alakult: Magyarország, Pest megye, Kakucs. 2018. február 10.
Elnök: Hörömpő István.
235. A Panoráma Világklub Rábaközi Társklubja
Alakult: Magyarország, Győr-Moson-Sopron megye, Vásárosfalu. 2018. január 23. Társelnökök: Molnár Sándor, Tompáné Balogh Mária.
  234. A Panoráma Világklub Topolya Térségi Társklubja
Alakult: Szerbia, Délvidék, Gunaras. 2018. január 18.
Elnök: Miklós Erika. Magyarországi társelnök: Vér János.
  Területi összesítő
   

Médiatár

Képgaléria a VII. Magyar Világtalálkozóról >>>

Képgaléria a VI. Magyar Világtalálkozóról >>>

Sajtóközlemény a VI. Magyar Világtalálkozóról
Letöltés >>>

Ajánljuk figyelmébe a VI. Magyar Világtalálkozó
Díszünnepségéről készült kisfilmet
(KissFilm Stúdió) (Budapest, 2016. május 17.)
Tovább >>>

Szécsény - Hollókő
Panoráma Világklub Napok (2015. okt. 9-10.)
Tovább >>>

 

Magyar Napok Cipruson (Nyitó est)
Tovább >>>

A Panoráma Világklub
közreműködésével megalakult a Magyar
- Sri Lanka Baráti kör -
ajánljuk figyelmükbe az erről készült kisfilmet:
Tovább >>>
Világklub történet
Facetime TV - interjú
Tovább >>>
Kossuth Rádió - 180 perc
Letöltés >>>
Magyar Hírlap cikk >>>
Civilrádió - Merítés Letöltés >>>
A Világklub nyitó dala >>>
Ott, ahol zúg az a négy folyó
Ernszt Katalin és a Rajkó zenekar

 


 

© 2003-2016 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok