Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 18., Budapest – Meghívó
 
 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 28., Tápiószentmárton – Meghívó


Szeretettel várjuk!


 
Vásárlás


 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok

 
Galéria

töltödés

 

 

Képes beszámoló a Duna Palotában rendezett Hazavárunk Világklub-rendezvényről – 2019. október 12.

Képes beszámoló a Duna Palotában rendezett
Hazavárunk Világklub-rendezvényről –
2019. október 12.

Sok-sok zene, tánc, talkshow és versek, remek hangulat, fogadás és zsúfolt nézőtér fogadta tegnap este a Duna Palotában megrendezett több mint három órás műsor Világklub-est közönségét. A Hazavárunk zenés talkshow műsor a világban élő magyarság, az elszármazottak hazalátogatását, hazatérését, a nemzeti összetartozást erősítette. Bemutatásra került a Hazavárunk című zenés színpadi műsor több dala, amelynek zenéjét Tanka László, szövegét Fehér Iréne szerezte. Nagy siker fogadta a népszerű erdélyi származású művésznőt, Keresztes Ildikót, az ugyancsak Erdélyből érkezett Kovács Krisztina előadóművészt, az Amerikai Egyesült Államokból hazatelepült énekes-gitáros dalszerzőt, Mouksát (dr. Louis Jungmayer,Psychedelic Cowboys), az új felállásban bemutatkozó CrossArt férfi énekegyüttest, a Százhalombattai Táncegyüttes fiatal táncosainak remek produkcióit, amelyet Nagyné Török Anikó koreográfus tanított be, s a Regélő Fehér Táltos Dobcsapat ősi viseletbe öltözött tagjainak színpadi bevonulását és műsorát.

A hazatérők nevében Kasza-Marton Lajos, a Kanadai Magyar Írószövetség örökös elnöke köszöntötte a közönséget A Nagyváradi-Kis Anna és Joó Géza műsorvezetésével zajlott zenés esten hallhattunk még Tanka László, Szekeres Viktória, Ernszt Katalin előadásában számos dalt. Gyöngyösi Szabó Katalin pedig verseket adott elő. A Joó-talkshow beszélgető műsorban Joó Géza a hazatérő magyarokat interjúvolta meg: a Topány-család, valamint Kóródi Marika és Kopocsi Károly az Amerikai Egyesült Államokból, Fedor Aliz Venezuelából, Fóthy Erzsébet Argentínából, Kötő Roland Ausztráliából tért haza. De a közönség soraiból is bemutatkoztak többen, olyan személyek, akik valamikor külföldön éltek, de hazatértek.

A rendezvényre jelent meg a Hazavárunk című cd-album, amely a színpadi zenés mű 18 dalát tartalmazza, valamennyi Tanka László és Fehér Iréne szerzeménye.

Czuh János felvételei

 

© 2003-2023 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok